Dino151 Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Nemam, uvijek pokusavam ( sa razlicitim timovima) da gajim razlicite stilove. Uglavnom su to sve 4-5-1 taktike, ali za sada jedino sa Unitedom sam igrao 4-4-2 ( da, imao sam i 4-5-1 sa Rooney na AMC-u).Zasto ? Najfleksibilnija taktika i najteze ju je procitati. Ako igras sa dva napadaca i dva krila, ocito je da trebas strane zatvoriti. Ako se igra romb, onda se sredina zatvori ( tj. stavi se narrow - sto vise to bolje). Ovako je tesko procitati ( pogotovo ako se igra sa AMC-om), jer imas 2 napadacke opcije, sredina i krila. I onda malo mjenjas i tako zbunis protivnika. Omiljeno mi je kada jedno krilo moze igrati AMC, a AMC to krilo, pa ih onda mjenjati. Kako se otvara prostor za napadaca, za ne povjerovati . Ali uobicajeno igram sa DMC umjesto AMC jer volim defanzivu, pa onda jednom CM-u dam slobodu da ide naprijed i time stvaram visak u napadu ( ili bolje reci egal, ali nema kontre da ga 'bes ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted April 27, 2012 Author Share Posted April 27, 2012 Ja sam u ovom dijelu takodjer koristio razlicite taktike za svaki klub,od 4-4-1-1 sto mi je omiljena,do 4-5-1 sada sa Toulouseom,sa Ajaxom,nema sto nisam,4-2-3-1,4-3-3,1-4-2-3,sa Nurnbergom 4-4-1-1,Dinamo isto,Blackburn isto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eagles Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 (edited) ja sam na starijim verzijama fm-a cesto igrao 4-4-2 i baklavu ili kako se na fm-u zove diamond . sad taktiku prilagodjavam timu s kojim igram , volim igrati napadacki , sa amc-om koji je trequarista i sa dm - achor manom koji je obicno mesar . na fm 11 se 4-2-3-1 pokazala jako korisna Edited April 27, 2012 by eagles Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 U ovom FM-u sam najviše igrao sa 4-4-1-1 taktikom koju sam koristio u Sociedadu,ali kod Blackpoola je bila 4-1-2-2-1(4-5-1) jer sam igrao više na kontre,a sada koristim klasičnu 4-2-3-1 sa Lilleom.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tito Ortiz™ Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Najviše volim igrati sa 4-2-3-1 ,sa 2 krila i 1 AMcom,jer mi je nekako uvijek uspijevala u igri,ima tu još i 4-5-1,sa 1 DM-om i 2 krila. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filkaja™ Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 (edited) ma 4-3-3 je zakon i to sa tri visoka spica tipa lorente ili ti crouch :: ne bas tri ali dva visoka barem Edited April 28, 2012 by master Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 4-1-2-2-1 - zato sto je najbolja Furam je jos od, ako se ne varam, CM 03/04. Sa jacim timovima 4-4-2, sa AMR i AML-om. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrey'Blanc Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Slažem se sa Ventusom,najuniverzalnija taktika svaku poziciju faktički imate tu,eh sada uz vaše znanje ili ne znanje možete je usavršiti kao što nekada i sam uradim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 E sad mislim da sam je poprilicno usavrsio, a i ova 4-4-2 je tu negde blizu da je usavrsim za ovaj FM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bŁast€r Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 4-2-3-1 sa Trequartistom i 2 inside forwarda ili 4-1-2-2-1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_House Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Taktika,koju ja mislim većina koristi je 4-2-3-1,eh sad,ja sam uvijek težio da budem jedinstven te sam uz modifikacije napravio neku moju verziju te taktike.U online dijelu sam tu gdje jesam zbog nje.Ipak,zavisi od protivnika,rezultata i mnogo drugih okolnosti kako pristupiti utakmici.Kada je teško gostovanje većinom koristim 4-5-1 sa anchorom,i 4-4-1 koju sam takođe napravio moju verziju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale92 Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Ling jeste upravu za 4-4-2 da se najlakše rešava ali je ipak najjača nikad neću da odustanem od igre sa 2 špica osim u ekstremnim situacijama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Messi™ Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 slažem se sa doktorom , taktika koju ja koristim je definitivno 4-2-3-1, ali nekad se koristi i 4-4-2, ali i nekada 4-3-3, dakle te 3 vrtim rijetko ovisi o jačini kluba odnosno igraća Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted November 3, 2012 Share Posted November 3, 2012 http://www.images.fm-balkan.com/images/653FK_Partizan_Beograd_Ta.png4-2-3-1 za sad mi odlicno prolazi sa Partizanom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fergie Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 4-1-2-2-1 ili 4-2-3-1, zavisi od stopera, ukoliko su stubovi i operisani od vodjenja lopte, stavim im passing na short i stavim igraca na dm (obicno dlp) koji je zaduzen za prenos lopte, a ako stoperi znaju igrati, dam im malo vise slobode i stavim igraca na amc... jednostavno je najlakse igrati sa ovim taktikama, najbolje se pokriva prostor na sredini, a to je po meni najbitniji faktor, volim imati loptu na sredini... rijetko kad igram sa 2 napadaca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZakNik Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 moja je 4-1-1-2-2 sa DMCR i MCL te AMR i AML...zašto? zato što igram tu postavu otkad sam krenuo s menađerom i to je najjača postava...puno golova tim daje malo prima i osvajate sve što vam se nađe na putu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Posljednji Boem Posted December 13, 2012 Share Posted December 13, 2012 4-2-3-1 nema dalje. osim kad igram sa Man Utd-om onda je 4-4-2 sa AML-om i AMR-om Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted February 21, 2013 Author Share Posted February 21, 2013 Tema prebačena: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlobaGrobar Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Evo sada sam u trećem klubu u svojoj karijeri i treću različitu formaciju koristim.. sa Chelsea sa tri mc, dva krila i jednim napadačem.. nešto slično i sa Man Utd samo što sam imao dva mc i tri igrača iza najisturenijeg napadača, u defanzivi se podrazumeva četvorka.. u Dortmundu sada sa četiri pozadi, zadnjim veznim, centralnim veznim, dva krila, plejom i jednim napadačem.. neke male korekcije i u taktici.. uglavnom volim sporu igru, na kontre i maksimalno pridržavanja onoga što sam zadao.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted June 11, 2013 Author Share Posted June 11, 2013 4-1-3-2 ili 4-1-2-1-2 tj romb u ovom FM 13 uspijeva strašno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 4-6-0 u ovom serijalu ova formacija mi uspjeva strašno, sve rusim sa njima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bili Tić Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 4-1-3-2 ili 4-1-2-1-2 tj romb u ovom FM 13 uspijeva strašno. Meni je ta uspijevala u svakom serijalu, sve uspjehe ostvarujem bez krila uglavnom u tim sistemima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted June 11, 2013 Author Share Posted June 11, 2013 Ima jedva stvar koja začini taj romb da ne može nitko proći.. Uglavnom, uska igra i fluid, čak i very fluid su također vrlo kompatibilne.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bili Tić Posted June 11, 2013 Share Posted June 11, 2013 Večinom malo sporija igra sa control strategijom ali i uključenim kontrama. BBM i BWM obavezni, ako s koristi DM onda je anchor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts