Madridista Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Ja uvijek stavljam da imam AMC-a i on mi je playmaker jer mi najlakše može slati lopte na napadače i sa strana na krila,dok u vezu stavim jednog klasničnog veznjaka i 'razbijača'....ni ja nisam igrao s tri napadača,tj. rijetko kada koristim 4-3-3,a tu bih stavio jednom veznjau box to box,playmaker i central midfielder,a u napad target mana,poachera i traq,a po svemu sudeći ti to možeš imati...sada izaberi... @LingLing to sam mu samo savjetovao onako usput Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Slab je on za target mana. Vise mu odgovara advanced forward zbog visokog flaira. Da bi bio TM, mora ipak imati veci team work i bravery. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 može i tako,sve su solucije dobre u napadu kada se igra s tri napadača,samo što ipak ima ona najbolja... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Ne znam, ja smatram da u napadu su tri igraca previse. Meni uvijek jedan daje golove, drugi povezuje vezni red i napad. Ne znam sta bih radio sa trecim, iskreno da kazem. Radje bih prebacio jednog veznog na box to box ili cm-attack, a napadaca prebacio na anchormana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 ja sam svoje napisao gore kako radim i to mi je zasad najuspješnije jer mi AMC poveže sve,dok mi jedan veznjak oduzima lopte,a drugi kontrolira tempo igre,krila mi prodiru sa strana i nekada ulaze u sredinu,a napadač mi je čisti poacher Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dr_House Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Ne znam, ja smatram da u napadu su tri igraca previse. Meni uvijek jedan daje golove, drugi povezuje vezni red i napad. Ne znam sta bih radio sa trecim, iskreno da kazem. Radje bih prebacio jednog veznog na box to box ili cm-attack, a napadaca prebacio na anchormana. 4-3-3 se može igrat,al ja to preferiram baš zadnjih 20 minuta utakmice kad nemam šta izgubit (a već gubim ili igram neriješeno).Istina je da izgleda prenatrpano gore,ali ako imaš Target Man-a Poacher-a i Advanced Forward-a i nije onda dobiješ nešto slično tom što ti pričaš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Ok ako ides na sve ili nista. Tada ti dobro dodje jedan viska u napadu. Ali igrati tako citavu utakmicu nisam nikad probao. Jednostavno smatram da taj covjek viska bolje dodje u odbrani kao a-man nego kao smetaalo I jesam li vam rekao da preferiram odbrambene taktike Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VilijaMou Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Ne znam, ja smatram da u napadu su tri igraca previse. Meni uvijek jedan daje golove, drugi povezuje vezni red i napad. Ne znam sta bih radio sa trecim, iskreno da kazem. Radje bih prebacio jednog veznog na box to box ili cm-attack, a napadaca prebacio na anchormana. ne volim za medije pricat o taktici, vise volim o tome pricat sa svojim igracima al' ajde, odat cu vam neke tajne....Napadaca nikad dosta , koristim 4-3-3 duze vrijeme i to vise nego uspjesno.... Naravno da postoji vise uloga za tu trojicu, al' da vas sad ne gnjavim i davim, evo meni najdraze raspodjele "uloga". Lijevi i desni napadaci su mi POACHER-i, a srednji TREQUARTISTA. evo vam jedan SS http://img825.imageshack.us/img825/8317/49482516.png Uploaded with ImageShack.us Rukavina i Beciraj su igrali na pozicijama Poacher-a. Ako ima ko kakvo pitanje, neka se slobodno javi na PP. :pras: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice-T Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Pa da. Ja sam sa Zadrom igrao 4-3-3 i bude uvjek dosta golova. Samo sto ja igram sa target manom u sredini Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Nemoj me pogresno shvatiti, ali pobjedjivati slabije timove od sebe se moze lagano. Odigraj 4-3-3, pogotovo sa trequartisom i poacherima, koji po svojim pozicijama uopste ne sudjeluju u odbrani, protiv jaceg tima od sebe, neces dobro zavrsiti. Sve sto mogu dva poachera, moze i jedan. Po cemu se drugi razlikuje od prvog ? Ja sam zagovornik toga da svako u timu mora da ima ulogu. Gledam svoju taktiku, 4-5-1. Vezni red se sastoji od a-mana, svi znamo sta on radi. Oba vezna su CM-Support, gdje jedan ima ulogu deep l. playmaker, a drugi btb. Jedno krilo ima visoku kreativnost i sluzi kao druga spica ( nesto kao inside forward, ali nije) dok drugo krilo je klasicno krilo. Dobar work rate je potreban. Sa slikom nisam previse impresioniran. Rekoh zasto, imas bar duplo bolje igrace od Varazdina. Kako ti ide u Evropi ? E da sad ne ispadne da kenjam nesto, nisam rekao da te taktike ne valjaju ili nesto slicno. I sa njima se ostvaruju vrhunski rezultati. Ali moras imati dodjavola dobru odbranu, i jos bolji vezni red da bi mogao nadomjestiti manjak igraca u odbrani, Kad smo vec kod slikahttp://i1225.photobucket.com/albums/ee386/LingLingTheUltimate/VitessevFeyenoordInformation_Overview.pngA igram sa 1 napadacem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VilijaMou Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 bas cu stavit fixtures listu jer sam tek poceo, pa jos nemam europskih tekmi, msm imam. al protiv slabijih ekipa u kvalifikacijama, al u grupi sam sa rubinom, barcom i milanom, valjda su to dovoljno jaki klubovi.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Uf teska grupa. Ja sam u 3. sezoni 7-3 od Barce izgubio u 1/16. Sretan sam sto nije bio i vise Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VilijaMou Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Uf teska grupa. Ja sam u 3. sezoni 7-3 od Barce izgubio u 1/16. Sretan sam sto nije bio i vise kad sam igrao sa Cityem, tri sezone zaredom u grupi sam ih redovno dobivao i doma i kod njih, al su me zato uvek u kasnijoj fazi izbacili.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Kada sam igrao sa nekim jacim klubom ( uglavnom ako uzmem nekog jaceg, uzmem United), ne sjecam se da su me jednom pobjedili. Zapravo, ne sjecam se da u prvoj sezoni ne osvojim sve, osim jednom kad me je City ostavio 5-6 bodova ( bilo na polusezonu 14 ). Jbg, nisam htio nikog da kupim, a kada se povrijedi Giggs nemam dovoljan kvalitet u centru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 kako možete igrat sa jakim klubovima,meni to nema nikakvog cilja kada sve pobjeđivaš,ali svatko svoje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 kako možete igrat sa jakim klubovima,meni to nema nikakvog cilja kada sve pobjeđivaš,ali svatko svoje Zasto ne bih igrao sa klubom kojeg volim otakad sam bio klinjo ? Obicno kada predjem igru sa nekim slabijim, onda uzmem United i sklapam tim bez nekih pojacanja ( tipa 50 miliona na Hamsika), i kupujem samo Engleze... Uvijek neki cilj si das da ti bude zabavno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Onda bi ja trebao s Realom igrat,i što bi mi bio cilj,izbaciti Barcelonu u drugu ligu ili kupovati samo Španjolce Ja uvijek igram sa slabijim klubom,ne treba biti jako slab,ali da je ispod prosjeka P.S. Ne znam jeli ovo offtopic pa da stanemo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 Nista ne brini za off, ovdje se diskutuje oko taktika. Nema problema. Svako ima svoj stil, neko ne voli igrati sa jakim timovima, neko igra samo sa njima, neko sa oboje. Niti jedan FM nije prosao da nisam uzeo United, tako je bilo i ovdje. Sezonu-dvije odigram cisto da zadovoljim svoj prividni san. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 dobro,samo provjeravam... Ja sam samo jednom igrao s Realom,i to one prve godine,kada sam učio igrat,a sada uvijek s malo slabijim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VilijaMou Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 nije da mi uzmemo jaci, mi uzmemo salbi, al nakon par sezona nas traze jaki klubovi, a kako reci ne voljenim klubovima tipa Real, Tottenham, Milan itd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 28, 2012 Share Posted February 28, 2012 sada kada si to rekao pade mi na pamet da počnem Pentagon... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VilijaMou Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 pa ti onda reci da nije dobra taktika..... http://img534.imageshack.us/img534/8617/gnkdinamofixturesfixtur.png Uploaded with ImageShack.us pobede protiv rubina sam ocekivao, kod barce sam dobio gol par minuta pre kraja (mojom greskom, stavio sam da se brane zadnjih deset min.)...malo me muce porazi od Milana, al' realno nije ni bilo za ocekivati nesto vise......al' zato smo iznenadili Barcu u ZGu u zadnjem kolu.....naravno da nismo prosli skupinu sa devet bodova, isto toliko je imao i Milan.... evo jos jedan SS nase najvece pobjede http://img692.imageshack.us/img692/1361/dinamovbarcelonasplitviy.png Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 Nisam rekao da ne valja taktika, nego da ima boljih. Vidim da primas dosta golova, bas me zanima zasto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VilijaMou Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 hm....dajem 3,5 po tekmi (bez LP 3,0), a primam 1,2 gola po utakmici (bez LP 0,7) stvarno mnogo.... BRAOMALI sa Realom sam imao gol razliku u ligi 125-20 u 38 utakmica... to ti je prosjek isti kao i kod Dinama 3,0 dati i primljenih 0,5 s takvom statiskom ja sam zadovoljan...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 29, 2012 Share Posted February 29, 2012 Jeste druze, razlika je sto igras sa Dinamom u ligi, i sto si igrao sa Realom. Budi iskren, imas sa DInamom daleko najbolji tim, da igras bez golamana toliki bi ti bio prosjek. U LS je druga prica. U 6 utakmica si 15 golova primio. To je vise od 2 po utakmici. Dao si 11, manje od 2 po utakmici. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts