Fritz Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 CM(a) ili AP (a) su igrači između linija, CM puno više. Iako možeš od bilo koje support role sa stavljanjem RFD-a na often dobiti takvog igrača. Nemaš potrebe mijenjati uloge veznom redu, sa deep playmakerom u MC liniji ćeš dobiti još manje opcija naprijed. Trequartista? Ja bih se igrao sa Matom u toj ulozi i to na ST poziciji. Od ostalih napadača ne znam ko ti može odigrati kvalitetno TQ, bolji je izbor DLF(s) koji će dati sličan efekat. Lukaku - poacher + TM u TI i to je to, ništa njemu neće faliti, pogotovo kako vrijeme bude odmicalo. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Koliko je dao? Ja ga nikada ne bih doveo, Lukaku je 10x bolje napravljen. I ja eto igram sa Vitesseom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Može DLF kao jedan napadač uz dobru dostavu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Kakva su vam iskustva sa DLF kao jedinim napadačem? U biti to i jeste uloga usamljenog napadača. Gledaš kako maksimalno pokriti prostor igračima, uvijek. Ako je napadač usamljen velika je vjerovatnoća da ga se može izolirati i tako isključiti iz igre, da bi pobjegao od toga ili igrače primičeš njemu (korištenje ofanzivnog veznog) ili njega spuštaš veznjacima (support zadaće o kojima pričam, gdje je DLF(s) zbog kreativnosti na koju se oslanja odlična opcija, ali DLF zbog načina igre može se koristiti i kao attack čak i u ovom slučaju). Ono što DLF daje je neprestalno ''zujanje'' u i oko šesnaesterca, čas se izvuče da bi odigrao povratnu ili dupli pas, čas je na strani kako bi gurnuo nekoga u šansu, čas je u prostoru između beka i štopera i čeka loptu u prostor. Uz to je dovoljno jak da može zadržati loptu i na taj način osigurati priključak suigrača napadu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Torrent05 Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Dao 29 golova za Swansea , kako da ga nedovedem Ba nie bio loš ali vise očekiva i ga prodao. Torres govno mi sjedi na klupi i ždere 180k tedansko. Treab če mi 2 vrhunska napadača za premier ligu. Prošlo sezono sam imao sve od februarja do maja utakmicu svakih 3 dana 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Nisam znao da igraš sa updateom. Valjdas će dobro funkcionisati zajedno, obojica su bolji sami. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Jel ovo DLF: http://www.youtube.com/watch?v=7dk-7yOZWBM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Više mi izgleda kao target man. Prvi video daje golove koji su dobrim dijelom završnica na centaršut ili neku loptu iza odbrane. Ne pratim Partizan, moguće je da je previše kvalitetan za ekipu i ligu pa ga koriste kao ''complete forwarda'' i glavnu napadačku opciju u svim situacijama. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted August 11, 2013 Author Share Posted August 11, 2013 Ja bih koristio DLF samo ako vezni red nema kvalitet da iznese i sacuva loptu u dazi tranzicije iz odbrane u napad. DLF ce pomagati veznom veznom redu u cuvanju lopte i kreiranju sansi, ali ce se nalaziti i u gol sansama. Po meni najbolja uloga za laznu devetku. Iz nekog iskustva odlicno se slaze sa jos jednim napadacem ili Inside forwardima. U suprotnom, predlazem Adva forwarda ili nevjerovatno kompletnu ulogu poachera koja funkcionise sa svime. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 E ovako, izvrsio par modifikacija na taktici, stavio Bergeta na levo krilo kao AP, a Finne-a sam ubacio na poachera i odmah dobio rezultat i stavio ga kao TM to feet: http://www.dodaj.rs/f/21/103/3igpPeRM/molde-v-stabk-stats-matc.jpg http://www.dodaj.rs/f/O/BE/2cylzWIC/molde-v-stabk-overview-o.jpgI naravno prekidi su vrlo bitni, ovaj Hovland mi je dao 7 golova u ligi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Nisam upratio da li je brz, ako jeste poacher + target (run onto ball) i riješio si ligu tim potezom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Evo ga:http://www.dodaj.rs/f/3j/tX/aPd5TYr/brd-finne-overview-attri.pngBaš sam razmišljao o Run onto ball, mislio sam da isprobam svakako. Jedino ga godine zezaju, zelen je još. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Ima odlične atribute za poachera, stavi mu fokus na tu rolu i kroz par mjeseci ćeš već primjetiti razliku. Probaj sa run onto ball, obično napadači sa pace, acc i agility 15+ dominiraju na tim postavkama, ali i ovo bi trebalo biti dovljno. Za to feet nije nikako, loša tehnika, nizak, loš strenght. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Odradio to kako si rekao, sledeća utakmica:http://www.dodaj.rs/f/1e/AZ/3a1uZME/viking-v-molde-overview-.pngFinne imao asistenciju, Hovland opet 2 komada iz prekida. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted August 11, 2013 Author Share Posted August 11, 2013 Meni se cini da ti imas vise problema sa stvaranjem sansi nego sa realizacijom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Ja imam velikih problema sa realizacijom.Pa to nije normalno koliko likovi mogu uputiti šuteva.A zamislite svakome je long shot na reallyJos malo pa ce sa centra poceti pucatihttp://i.imgur.com/BvdY4eV.png Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Meni se cini da ti imas vise problema sa stvaranjem sansi nego sa realizacijom.Upravo to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted August 11, 2013 Author Share Posted August 11, 2013 Ajde stavi SS formacije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Cris vidiš ko ti šuta, jednostavno ih odstrani ako ne mogu izbaciti naviku šutanja sa distance. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ventus Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/11-08-2013/original-2211d5b5fd780e7efea259fc17367d22.png 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Cris vidiš ko ti šuta, jednostavno ih odstrani ako ne mogu izbaciti naviku šutanja sa distance.To je Halilovic koji sigurno igra u prvoj, i sada Zozulya... vjeruj mi da je igrao Konoplyanka bilo bi i vise od 15 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 Jedno krilo prekriži na AP/IF ili stavi support sa cut inside wide playom i trebalo bi izgledati bolje. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted August 11, 2013 Author Share Posted August 11, 2013 Ventusu sam rekao. Problem, ako imas doboljno kvalitetne igrace, u stvaranju sansi uglavnom nastaje kada imas a) Previse igraca u napadu Premalo igraca u napadu. Kladim se da je ovo prvo, sto je i mali apsurd, ali je istina. Nema igraca da poveze vezu i napad. Problem je samo u formaciji. Ako se igra sa AMC, onda se run from deep smanji na sometimes ili cak rarely, dok ako je sa dva CM, onda jedan ide na rfd na sometimes, a drugi na often (mada je ovo riskantno jer je kontra lako moguca). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted August 11, 2013 Share Posted August 11, 2013 (edited) To je Halilovic koji sigurno igra u prvoj, i sada Zozulya... vjeruj mi da je igrao Konoplyanka bilo bi i vise od 15Ja izbjegavam uopšte dovoditi igrače sa tim PPM-om jer znam kako će mi biti. Ventusu sam rekao. Problem, ako imas doboljno kvalitetne igrace, u stvaranju sansi uglavnom nastaje kada imasa) Previse igraca u napadu Premalo igraca u napadu. Kladim se da je ovo prvo, sto je i mali apsurd, ali je istina. Nema igraca da poveze vezu i napad. Problem je samo u formaciji. Ako se igra sa AMC, onda se run from deep smanji na sometimes ili cak rarely, dok ako je sa dva CM, onda jedan ide na rfd na sometimes, a drugi na often (mada je ovo riskantno jer je kontra lako moguca). Dva supporta ili jedan often je dovoljno ako jedno od krila daje dodatnu dimenziju. Staviti recimo MCl kao CM(attack) - rola koja daje RFD na often ili BTB/BWM(s) sa often RFD, a AMR kao IF/AP/W (da nije hug line). Ona ''Juventusova'' veza je odlična kod bekova sa manje rizika - FB (s). Playmakera spustiti dublje, tad može ići i DLP(d) radi stabilnije odbrane, a naprijed BTB/BWM(s)/CM(attack). Edit: DLP(s) ne ubrajam u ''support'' role jer ne daje RFD na sometimes. Edited August 11, 2013 by Fritz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted August 11, 2013 Author Share Posted August 11, 2013 http://ss.fm-balkan.com/image.uploads/11-08-2013/original-2211d5b5fd780e7efea259fc17367d22.png Eikrem je defanzivno los, ali ti je glavni u timu zbog prekida i kreativnosti. On bi ti trebao biti adva playmaker iz MC pozicije. RWB i RFD na sometimes, long shot na rarely te trough balls na sometimes. Posto imas zadnjeg veznog, onda drugom CM mozes dati malo vise slobode. Ne znam zasto imas dva playa na MC poziciji, logicnije je da jedan bude CM na support ili cak defense, sa run from deep na sometimes, i run with ball na rarely. Trough ball na rarely. Imas fizicki inferiornog napadaca, dva klasicna krila ti tu ne pomazu. Ili promjeni jedno na iside forward, ili stavi jednom 'move into channels' kako bi odvlacio jednog stopera za sobom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts