staridedo Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Ima varijanti sa dva wb ili dva wb sa liberom. Cilj je kvalitetna odbrana i jak napad. Dva vrhunska MC-a i ovo je odlična taktika. Interesantni su rezultati, porazi i pobjede od npr. 6-4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Zato ti govorim da ovo malo uljepšaš. Tata je Bielsin učenik, na istim principima grade igru, uklopi Bielsu u ovo (svakako je slično) i ostavi neke temelje za razradu daljnih ideja. Digneš bekove iznad, spustiš libera, ubaciš neke dinamične role u sredinu, staviš krila ''radilice'' a la Barcelona, ubaciš neku podvarijantu lažne devetke i eto ga. Više na mjestu predviđenom za to, ako te interesuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Fritz evo još jedna slika kada se branehttp://i.imgur.com/BngVZVx.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Odlično, to se traži. Je li ti ovo ona 4-1-4-1 koju si spominjao ili? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Torrent05 Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Staridedo daj stavi ss od avrage position sa jedne utakmice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Nije još, mućim se, malo me role zajebaju...Trenutno je pokušavam izraditi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cris Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Ovako to izgleda sa Dniprom... ja sam zadovoljanhttp://i.imgur.com/3OTNEG1.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Zato ti govorim da ovo malo uljepšaš. Tata je Bielsin učenik, na istim principima grade igru, uklopi Bielsu u ovo (svakako je slično) i ostavi neke temelje za razradu daljnih ideja. Digneš bekove iznad, spustiš libera, ubaciš neke dinamične role u sredinu, staviš krila ''radilice'' a la Barcelona, ubaciš neku podvarijantu lažne devetke i eto ga. Više na mjestu predviđenom za to, ako te interesuje. Neću južnoamerički niti španski. Hoću jedan moderni, njemački, otvoreni pristup. @torrent: Taman sam otišao od kuće za vikend, dobit ćeš u nedjelju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bili Tić Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Opposition instructions su teški za shvatiti i ne treba ih pretjerano koristiti, pokažu se samo u važnim mečevima.Zbog takvih stavova ti sezona traje 7 sati. Ima varijanti sa dva wb ili dva wb sa liberom. Cilj je kvalitetna odbrana i jak napad. Dva vrhunska MC-a i ovo je odlična taktika. Interesantni su rezultati, porazi i pobjede od npr. 6-4Jako kreativan i neobičan cilj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Koliko god si ti sarkastičan, OI su zaista nepotrebni u svakom meču. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aksi Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Svakako jesu. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Neću južnoamerički niti španski. Hoću jedan moderni, njemački, otvoreni pristup.Nogomet baziran na tranziciji se ne dijeli prema zemljama, nego ga karekterišu osobine. Taj ''njemački'' o kojem pričaš vuče korijene od Bielse ili još dalje od stare sovjetske škole. Koliko god si ti sarkastičan, OI su zaista nepotrebni u svakom meču.Apsolutno sam protiv ove teze. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Torrent05 Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Nemoguče je igrat brez OI, ja uvijek stavljam.. dali je 1. liga ili 3. liga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Nije nemoguce igrati bez OI-a. Postoje plug in taktike koje se baziraju na manama u match engine-u. Njima nista nije potrebno, samo je ubaciti i igrati.Zato je meni zanimljivo sto Fritz daje savjete da ne diraju PI kada rade taktiku. Za nekoga ko ocito zeli da taktiku razradi u detalje, samo TI je trivijalno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Torrent05 Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 ma da nije malo pretiravao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 TI+PI+shoutsi+OI = savršeno fleksibilna taktika kojom je moguće ostvarti sve što se poželi. Izmjene se rade tek kad kombinacija ovoga nabrojanog ne daju očekivano, ali to je manje od 2% slučajeva. Za ljude koji ne razumiju kreator u potpunosti izmjene proizvode samo kontra efekat, to nisam ja izmislio to je doktrina kojom se vode vodeći ljudi u SI-u i ljudi koji rade na unaprijeđivanju taktičkog dijela igre i samog enginea. Ko meni ne vjeruje neka kontaktira Richarda (wwfan na oficijalnom forumu) pa neka vidi šta će mu reći. Ja protiv označavanja instrukcija nemam ništa ako se zna krajnji efekat, kome se 100% taktika drži pod kontrolom ima klasik verziju, ali ja volim fleksibilnost gdje će 11 igrača reagovati istovremeno na jednu moju promjenu (shout, promjenu strategije...), ko voli ući u meč i čekati kraj mijenjajući samo igrače ili pauzirajući i provodeći deset minuta izmjenjujući postavljeno neka izvoli, samo u tom slučaju ja mu sa svoje pozicije ne mogu pomoći jer ne znam šta se krije iza nekih instrukcija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Eh, onda nisi onakav kakvim sam te smatrao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Ne sudi po ambalaži...I ja cijenim tvoj sarkazam (općenito), podsjećaš me na nekog ko beskompromisno ulazi u svaki ''duel''. Ja volim razgovarati o stvarima o kojima malo ljudi razgovara ili uopšte želi razgovarati, ovo o fleksibilnosti sam izvukao iz jednog višegodišnjeg partnerstva i rada na ovim glupostima tipa taktike Barcelone u FM-u i slično. Pokazalo se je ispravnim i kao pun pogodak tako da sam odlučio zadržati to. To što sam prečesto previše nagao, tvrdoglav, za odvaliti šakom u glavu, to znam i sam, smatram se nemogućim sagovornikom. Od tri razgovora u dva ću sa sagovornikom zauzeti Malder i Skali gledišta. No, suviše off topica, ljudi igrajte FM, pišite po temama da mi nije dosadno. PusaČao. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Ne sudi po ambalaži...I ja cijenim tvoj sarkazam (općenito), podsjećaš me na nekog ko beskompromisno ulazi u svaki ''duel''. Ja volim razgovarati o stvarima o kojima malo ljudi razgovara ili uopšte želi razgovarati, ovo o fleksibilnosti sam izvukao iz jednog višegodišnjeg partnerstva i rada na ovim glupostima tipa taktike Barcelone u FM-u i slično. Pokazalo se je ispravnim i kao pun pogodak tako da sam odlučio zadržati to. To što sam prečesto previše nagao, tvrdoglav, za odvaliti šakom u glavu, to znam i sam, smatram se nemogućim sagovornikom. Od tri razgovora u dva ću sa sagovornikom zauzeti Malder i Skali gledišta. No, suviše off topica, ljudi igrajte FM, pišite po temama da mi nije dosadno. PusaČao.Kada napisem sarkastican komentar, znaces. Ono gore nije bio sarkazam. Jednostavno sam mislio da vise volis komplikovane stvari od jednostavnih 'shouta' kada nesto ne valja sa taktikom. Ne znam, mozda sam pripadnik hard kor garde koji bi radje kroz PI uradili ono sto se moze jednostavno sa shoutima da uradi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Ovo gore nije sarkazam, prepoznato i zato zagrada. U biti najteže je vas stare FM drtine otrgnuti od nečega što godinama koristite i na što ste godinama navikli. Praktično nemoguća misija.''De ti meni reci kako da ja to ispravim, ali ja ću to opet po svom.'' obično bude priča, sreća pa takvi rijetko upadaju u probleme sa taktikom jer su upraksali gdje šta valja, gdje ne valja, neki ubace dva poachera, stave swap, kod nekih osam igrača je sa attack zadaćom, nema veze, igra ide, pobjeđuje se, osvajaju se trofeji. Mislim da godinama mlađi igrači (momci od 15, 16, 17 godina) su u vremenu kad bi trebali učiti koristiti logiku umjesto exploita, zbog toga je ova priča, inače na svaki problem sa napadačem odgovor može biti stavi poachera i riješeno. Tome se je od prošlog serijala SI okrenuo, da uči ljude razmišljati o nogometu kao nogometu, a ne o broju slajdera pojedinih instrukcija. Nas par je još od ranije uhvatilo taj val. Ovo jednostavno ja maksimalno iskomplikujem tako da su shoutsi melem. Ja u pet minuta mogu složiti taktiku koja će funkcionisati kroz čitav save, ali nikada to ne radim. Kod mene Hoffenheim igra presing kao Borussija ili barem pokušava, izvodim neke stvari za koje je FM jednostavno limitiran, mnogi bi rekli, ne ide, opalili sa attacking i eto ga, ali ja vidim bit igre u tome, a ne u osvajanju LP sa nekim engleskim selom. Kad postignem ono što tražim napuštam save, jer izgubim motivaciju, pregledam neku tekmu i evo ga opet. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Ne znam za druge, ali mogu da govorim samo u svoje ime. Smatram da je koristiti shoutse isto kao i staviti dva poachera u napad.Pomalo mi je dosadna prica o FM-u, tako da cu da napustim diskusiju. Interesantniji si mi bio ti, neko prica o taktici Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Jasno, Šerlok. Inače evo jednog citata iz hajdemo reći glavne teme na SI forumu u vezi taktiziranja od moderatora taktike i match enginea:Unless you are 100% sure you know what each and every slider does and how they interact, abandon them. Don't manually tweak a single setting. Embrace the TC (at least in the short term). Only use the playmaker and target man checkboxes to specify them and the TM's supply type (should you wish to). Savjet je vezan za početnike i sve one koji imaju problema sa FM taktiziranjem. Sa ovim bi završio raspravu oko načina upotrebe instrukcija u kreatoru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bili Tić Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Ne zauzimam ničiju stranu.Koristiti shoutse je sastavni dio menađerisanja, aktivno sudjelovanje u meču, pomna pratnja stanja na terenu i reagiranje na to stanje. Nije li realnije reči cijeloj ekipi da digne/spusti zadnju liniju, da pritisne/povuče se, da zaoštri igru/ide na postavljanje i sl., nego napomenuti svakom igraču posebno da se pomakne toliko i toliko naprijed/nazad, da zatvara toliko više/manje prostora, da igra toliko grublje/blaže. PI se dira samo pri pravljenju taktike. Mogu reći da sam od Fritza naučio kako racionalnije koristiti PI, samo kad sam siguran da ima pravi efekat na igru ekipe i nije kontradiktorna sa TI, jer TI su majka i osnova taktike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted July 26, 2013 Author Share Posted July 26, 2013 Jasno, Šerlok. Da li je to Serlok potrebno? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted July 26, 2013 Share Posted July 26, 2013 Bilo je jače od mene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts