ZakNik Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 (edited) “A wonderful talent, a young man with the steel of a Stiles and the style of a Souness” – as Ric George described him in the Liverpool Echo – “side-stepped, danced and dribbled past three defenders before finishing decisively." He also proved his versatility as in one year he had played as a left-back, right-back, defensive and offensive midfielder and right-winger. http://www.lfchistor...yer/Profile/305 evo ti i link pa pročitaj i ako govoriš o menađeru na 2008 ili 2009 čak i 2010 mu je glavna pozicija bila AMR uz AMC Edited February 19, 2013 by ZakNik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 19, 2013 Share Posted February 19, 2013 uh, prevelik tekst za ove sate...Koja je godina to bila? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZakNik Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 meni je svejedno ja sam dokazao svoju tvrdnju sad bi ti stavio videa sa youtubea di čovjek igra na desnom krilu ali neda mi se više sa time mučiti...evo i beckam ti može biti primjer za jednog takvog...i ronaldinho koji je bio glavni playmaker u barceloni a igro je na krilu 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Nađi mi jednu ekipu koja igra 4-1-1-2-2 i eto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 sada dolazim do zaključka da ti zapravo krivo shvaćaš ulogu playmakera ili razigravača! evo jedan primjer, tko je u Barci razigravač? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZakNik Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 (edited) zar je to bitno jel neka ekipa igra tako? ja igram tako na igri i to je sve što je bitno...igrajte i vi niko vam ne brani ali vidjet ćete da ne ide to tako kako vi mislite...ja sam dokazao da ima krila playmakera to mi je dovoljno xavi i iniesta sada prije xavi i ronaldinjo Edited February 20, 2013 by ZakNik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Molim te samo ovo zadnje pitanje, tko je u Barci razigravač ili ako hoćeš u Realu, tko je u Realu razigravač? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZakNik Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 pa rekao sam ti iniesta i xavi...a u realu ozil i xabi alonso.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 zar je to bitno jel neka ekipa igra tako? ja igram tako na igri i to je sve što je bitno...igrajte i vi niko vam ne brani ali vidjet ćete da ne ide to tako kako vi mislite...ja sam dokazao da ima krila playmakera to mi je dovoljno Što je ptico?.. Nemaš više argumenata. Shvati, taktika koristi exploite i u RL s takvom taktikom bi se borio za opstanak sa svakim klubom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZakNik Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 (edited) tko priča o realnosti ja nikad neću kao ni vi biti trener u realnosti to samo mogu biti u FM i tamo igrat tu postavu shvati to ptico...i ne bi se borio ako tu taktiku igraš samo kada ti imaš posjed lopte a kad se braniš igrati sa povučenim krilima što u realnosti možeš napraviti dok u fm-u ne možeš Edited February 20, 2013 by ZakNik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 možeš i u FMu napraviti...Vidi, cilj FMa je napraviti taktiku koju ti možeš protumačiti kroz Real-life stvari, recimo kada bi ti sada išao nama tu taktiku prezentirati i slično, što bi rekao? Da su krila glavni razigravači, smiješno...i da su oba napadača iste funkcije, u ovom slučaju poacheri što se rijetko, gotovo nikada neće vidjeti na pravom terenu... Kažeš da nikada nećeš biti trener, ti možda ne...netko od ovih ljudi na forum možda i bude, pa makar onaj u županijskoj ligi...ja sam imao priliku viditi kako je to kada sam vodio mlađe kategorije Porto Tolera na domaćim utakmicama prije mjesec dana jer trener nije bio u mogućnsoti doći i ja sam to odradio...vjeruj mi, nije to staviti igrače i reći krilnom da bude razigravač Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZakNik Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 (edited) reci mi nešto što ne znam treniram nogomet 13 godina i znam da to nije lako ali znam da je razlika između igre i realnosti velika...ja ne bi vama prezentirao ništa jer sam ti rekao neću biti trener niti me to zanima...meni je cilj u FM pobjeđivati i osvajati trofeje kao i kada igram bilo koju drugu igru bila pucačina,pes,fifa bitno je pobjeđivati ili proći igru i to napraviti onako kako najbolje znaš i možeš...rekao sam ti već uzmi moju taktiku i kreni save pa da vidimo hoće li to biti mačji kašalj kako ti kažeš...ja se slažem da ne može igrati sa dva krila razigravača u stvarnosti možda i možeš ali to bi bilo smiješno ali igramo igru...ako je tebi cilj prikazati realnost samo daj meni nije niti će mi ikad u ijednoj igri to biti i freak me pobjedio sa normalnom taktikom tako da sve što ste rekli nema smisla ako on može pobjediti možete i vi samo trebate znati... Edited February 20, 2013 by ZakNik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Ronaldinho nije bio playnaker dok je igrao za Barcu. On je sa krilne pozicije ulazio u sredu ostavljajuci prostor za beka. To je tada bila skoro revolucija u fudbalu, iako su to Brazilci nekih 50 godina prije radili sa Albertom. Ako vec hocete primjer igraca koji je play sa pozicije krila, to je onda Xabi Prieto. Osim njega, ne mogu se u ovom momentu sjetiti nekog drugog. Mozda Fernandez iz Southamptona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Misliš Ramirez? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZakNik Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Ronaldinho nije bio playnaker dok je igrao za Barcu. On je sa krilne pozicije ulazio u sredu ostavljajuci prostor za beka. To je tada bila skoro revolucija u fudbalu, iako su to Brazilci nekih 50 godina prije radili sa Albertom. Ako vec hocete primjer igraca koji je play sa pozicije krila, to je onda Xabi Prieto. Osim njega, ne mogu se u ovom momentu sjetiti nekog drugog. Mozda Fernandez iz Southamptona. ne znam baš mislim da je ronaldinho imao uvijek najviše asistencija za Barcu kada je tamo igrao to bi trebalo značiti da je razigravao i bio playmaker 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Zašto bi značilo? Ako stoper zabije najviše golove, da li je on napadač? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 ne znam baš mislim da je ronaldinho imao uvijek najviše asistencija za Barcu kada je tamo igrao to bi trebalo značiti da je razigravao i bio playmaker Da li je Messi playmaker u Barceloni? Rekao si da nije, da su to Xavi i Iniesta. E vidis, Messi ima vise asistencija od njih dvojice zajedno. Koliko neko ima asistencija apsolutno nije parametar za odredjivanje njegove uloge u timu. Imas primjer Antonio Valnecia prosle godine, ili Nani pretprosle. Obojica su imala najvise asistencija u Unitedu, ali niti jedan nije play. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZakNik Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 (edited) hahahaha opet se blamiraš nemoj Dino kvariš si reputaciju koju imaš tu ronaldinho je 1000000% bio playmaker a ti pričaj šta god želiš...znam da messi nije playmaker,kao valencia i nani oni su IF nogomet evoluira svake godine tako da su sad igrači poput njih istaknuti Edited February 20, 2013 by ZakNik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Ling ti je postavio stvar, igrač ne mora biti PLAYMAKER da ima najviše asistencija,kao što stoper može zabiti najviše golove,a da nije napadač,mislim da nisam ja taj koji se blamira. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted February 20, 2013 Author Share Posted February 20, 2013 Eh Zaknice... mislim da sam odustao od ove diskusije. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikolabp Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Ronaldinho nikako nije bio playmaker u Barsi . Tesko je objasniti njegovu ulogu , al recimo , po meni , da je bio neka vrsta Target Mana na krilu , kao sto je sada to Messi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZakNik Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 inače playmaker je onaj kojeg drugi igrači traže i daju mu loptu kako bi on razigrao a ne TM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 U 99% slučajeva razigravač je na sredini terena i varaš se ako misliš da je Iniesta glavni razigravač Barce, Xavi je tu glavni dok je u Realu Alonso jer pazi, Ozil nema teorije da bude razigravač kao Xabi...On je tip igrača koji će ti dati zadnji pas, a to nije ni R od razigravanja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fergie Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 postoji velika razlika izmedju xavija i inieste, iako mozda na izgled ne izgleda tako... xavi je neko ko cini osovinu tima na sredini, onaj koji iznosi loptu sa svoje polovine, neko kome se lopta uvijek moze baciti i on ce imati rjesenje, playmaker... dok je s druge strane iniesta neko ko gura taj zadnji pas, ko ce vjerovatno imati vise asistencija od xavija, a nije playmaker, jer mu je to u opisu posla... ronaldinho je bio igrac kome je zadatak da sa krila napravi pometnju u odbrani, uputi pas ili sam zavrsi, a rola na fm koja odgovara tome nikako nije advanced playmaker, prije je inside forward... da zaknik uzme barcelonu u rl, vjerovatno bi rayo vallecano pregazio tu istu barcu ko plitak potok! zaknik, jedno pitanje kad vec treniras 13 godina, da ne igras napadaca, nesto kao poacher? s tim razmisljanjem sigurno nisi zadnji ili centralni vezni, jer bi tad tvoja ekipa bila nafilovana do vrha... vjerovatno te trener gurnuo u napad lisivsi te svakog naprezanja mozdanih vijuga... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bili Tić Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Zaknik, ne odustaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts