kreso1998 Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Ovako s jednim klubom sam osvojio ligu, trebao sam dobit 500 000 eura i usao u grupe lige prvaka 6.5 mil eura,ali ih nisam dobio sta trebam uradit skinut neki patch ili? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vladanlt89 Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Ovako s jednim klubom sam osvojio ligu, trebao sam dobit 500 000 eura i usao u grupe lige prvaka 6.5 mil eura,ali ih nisam dobio sta trebam uradit skinut neki patch ili? Care te pare koje dobijaš od takmičenja idu klubu i pomažu ti na kraju sezone(da bi sezonu završio u plusu).A sledeće sezone ćeš osjetit promjene u budžetu vezane za plate i transfere,to znači što dalje odeš u lš ili ligi evrope sledeće sezone imaš šanse za veći budžet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Debeli Ronaldo Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Tamo gde gledaš koliki ti je TB stoji stavka koliki procenat ti se sliva u TB a koliki u budžet kluba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted November 11, 2011 Share Posted November 11, 2011 Tamo gde gledaš koliki ti je TB stoji stavka koliki procenat ti se sliva u TB a koliki u budžet kluba. Jeste to tacno, ali nije u ovom slucaju. To sto je on usao u LS nema veze sa tim procentom. Taj procenat vrijedi samo u slucaju da si prodao/posudio igraca. Care te pare koje dobijaš od takmičenja idu klubu i pomažu ti na kraju sezone(da bi sezonu završio u plusu).A sledeće sezone ćeš osjetit promjene u budžetu vezane za plate i transfere,to znači što dalje odeš u lš ili ligi evrope sledeće sezone imaš šanse za veći budžet. Ovo je tacno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Ljudi pomagajte kako god znate... [hs width=300 height=300]http://img508.imageshack.us/img508/3559/fcpboardroomfinances.png[/hs] U čemu je ovdje problem...Toliki TB a nigdje para...iz mjeseca u mjesec mi se smanjiva Balance..Prodao sam četiri igrača i jednog na sposudbu,a kupio samo jednog što mi je smanjilo plaće igračima i opet ništa...Znate li u čemu je ovdje problem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Reus Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Si dovodio na rate igrace u predhodnim transfer periodima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Si dovodio na rate igrace u predhodnim transfer periodima Ja kada sam počeo igrat već je bio potpisan ugovor s Denilom,cijena je bila 13M ali odmah,bez rata...Tada sam ja kupio Kovacica na rate(12mj) 1M,ali on dolazi tek u 7. mjesecu,e sada je pitanje dali oni odmah 'kidaju' to ili tek kada on dođe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Daj mi SS sa Expenditure i Income. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 LingLing slušaj,trošim 4.3M a dobijam 3.3M,ali neznam kako,prije sam zarađivao? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Daj mi te SS da vidim na sta trosis ? Da li si nedavno unaprijedio trening ili nesto tako ? Da li drzis sav transfer budget na wage budget ? Da li kupujes igrace na 'monthly instalments' ? Ali najvjerovatnije da su ti plate zajebale sistem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Evo LingLing SS-ovi... Summary--> [hs width=300 height=300]http://img43.imageshack.us/img43/9526/generalno.png[/hs] Expenditure--> 1.dio [hs width=300 height=300]http://img20.imageshack.us/img20/5396/troak.png[/hs] 2.dio [hs width=300 height=300]http://img716.imageshack.us/img716/4725/troak2.png[/hs] Income--> [hs width=300 height=300]http://img11.imageshack.us/img11/5880/dobitak.png[/hs] Salary--> [hs width=300 height=300]http://img854.imageshack.us/img854/1452/salary.png[/hs] Boardroom(da vidiš kako mi je namješten TB i WB)--> [hs width=300 height=300]http://img827.imageshack.us/img827/1249/plaew.png[/hs] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 E ovako. Posto nije velika razlika izmedju zarade i gubitka, ako ne racunas plate, upravo su one te koje rade razliku. Probaj stvoriti vise profita na jedan od sljedecih nacina: =Sav, ali savv moguci Transfer budget prebaci u wage budget. Zasto ? Taj novac za plate stoji u banci, i samim tim ti dobijas kamatu na njih. Sto vise novca imas u wage budgetu, vise ti se stavka 'interes' u income povecava. Ti te pare ne gubis, ti njih mozes kad hoces da prevuces. Znaci kad kupujes igraca, prevuci ih u trasfer budget, a za sve ostalo drzi ih u wage budget =Ulazak u LS ti donosi 8 miliona. Svaka pobjeda 800k ( cifre su u evrima), nerjeseno 400. Ako dodjes do finala lige sampiona i izbugis, ukupno ces zaraditi 30 miliona. Ako pobjedis ide cak i preko 40 miliona. =Prodavaj igrace na rate. Znaci kad hoces nekog da prodas, stavi npr. 10 miliona kroz 48 mjeseci. Na taj nacin ces obezbjediti da ti klub mjesecno dobija nekih 300k, i to u naredne 3 godine, sto je fantasticno za ostvarivanje profita iz mjeseca u mjesec. =Sve nepotrebne igrace prodaj, sve beskorisne trenere otpusti, budi pazljiv sa bonusima i platama. Sto vise trofeja osvojis, vise ces novca zaraditi. Probaj da povecas kapacitet stationa, ostvarices gubitke mozda u prvoj godini, ali nakon toga ce ti se isplatiti visestruko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivan_992 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Da se nadovežem na Linga sa još jednim načinom za zaraditi novac. Dosta novca možeš dobiti i organizirajući prijateljske, ali uvijek gledaj da organiziraš prijateljsku ligu sa 4 ekipe, jer najviše novca dobiješ tako. Gledaj prvo da ti protivnici budu rivali (Club Informations - Fierce i Other Rivals), jer ćeš tada najviše navijača privuči na utakmice, a tek onda uzimaj jače ekipe od sebe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 LingLing hvalaaaaaaaaaaa...... Prebacit ću TB u WB pa ćemo vidjet,drugo,trenutno sam prošao Barcu u Ligi prvaka i došao do četvrtfinala...Igrače ću sada kada se vrate s posudbi sve,koji mi ne trebaju,na rate prodavat i zadnje to što se tiče trenera,sve ću potrat što mi ne treba...Još jednom hvala... I tebi Ivane isto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Ma nemas frke :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted November 13, 2011 Share Posted November 13, 2011 Ma nemas frke :: Potjerao sam 3 scouta,2 trenera za mlade,2 za fitnes i 2 za ozljeđene...sada imam 4 scouta,4 trenera za mlade,2 za ozljeđene i 2 za fitnes + trener za golmane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 LingLing moram ti se još jednom zahvaliti,u drugoj sezoni počinjem onako kako si rekao,sav TB u WB i već sam u plusu 6M,s obzirom da mi nije uračunalo to što sam ušao u grupe LP-a...Car si :: :: :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Da li iz mjeseca u mjesec ostvarujes profit ? I ako da, koliki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Da li iz mjeseca u mjesec ostvarujes profit ? I ako da, koliki ? Pa oko 1.5M,sve zavisi,ali glavno je da se meni balanca sveukupna penje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 E to je odlicno. Sta tih 1.5 miliona znaci ? To znaci da toliko imas prostora da dovedes igrace ( njihove plate i bonusi moraju biti manji od 1.5 miliona mjesecno, a to je u prevodu 2 vrlodobra igraca kojima cak mozes da stavis platu i 100k sedmicno [100k*4=400k; 400k*2=800k za dva igraca, samo plate, sa bonusima ce da bude oko 1m mjesecno). Ako zelis da poslujes pozitivno na kraju godine, cak ne moras iz mjeseca u mjesec da ostvarujes profit. Ja sa Unitedom gubim nekad 3m mjesecno do cak nekad 6 miliona. Ali sam ostvario profit oko 80 miliona ove godine sto je fantasticno kad uzmes u obzir koliki dug ima United. Drzati klub u finansijskoj ravnotezi je najlaksi dio posla, ali i najtezi. Tesko je odoliti izazovu da ne dovedes nekog igraca za 20 miliona i das mu 1m mjesecno, a on je boli glava igrac. Zapamti da niko nije nezamjenjiv i da na svakoj poziciji mozes naci kvalitetnog igraca kao alternativu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Ejj...Kralj si..Pomaže to i to dobro što si napisao,još jednom hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted November 18, 2011 Share Posted November 18, 2011 Ma nema na cemu :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaksPejn Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Igram sa Partizanom, 3. sezona, imam problema sa novcem kada treba da ponudim platu igracu kojeg hocu da dovedem (nadam se da sam pogodio temu): - Razlika izmedju WB i onog koliko trosim nedeljno na plate je skoro 50k nedeljno, ali kad nudim ugovor maksimum (za key playera) mi je 10k nedeljno, a prosjecna plata igracima mi je 11.5k. Zna li neko kako da rijesim to? Hvala unaprijed Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 Hmmm...Malo čudan problem,trebalo bi ti više dati...Probaj sve staviti u WB pa samo probaj ponudit dali ti dopušta ili ne :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaksPejn Posted December 5, 2011 Share Posted December 5, 2011 sve mi je u WB i bilo, nije do toga, ne moze nikako ne dopusta, sad sam vidio da takodje ne mogu da stavim ni 'match highest earner' klauzulu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts