Vrag Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 FK PARTIZAN-FK CRVENA ZVEZDA http://www.dodaj.rs/f/1B/YZ/3w4Xlcn/partizan.pnghttp://www.dodaj.rs/f/E/hJ/41yM9ZRC/zvezda.png Beogradski "Veciti derbi" je definitivno jedan od najvecih derbija na Balkanu pa i sire. Danima unapred se prica samo unapred, a naboj i rivalitet se osecaju na svakom koraku. Kaze se da je svaki derbi poseban. Mozda i jeste, ali ovogodisnji derbi ima posebnu draz. On bi mogao odluciti o tituli. Po prvi put nakon mnogo vremena Zvezda i Partizan su izednaceni na tabeli sa gotovo identicnim sansama za naslov dok ni Vojvodina nije daleko. Kvaliteti ekipa Golmani: Na ovoj poziciji tesnu pobedu odnosi Partizan. Istina je da crveno-beli imaju dva gotovo jednako kvalitetna golmana, Stamenkovica i Bajkovica, no ipak mislim da je Partizan nesto kvalitetniji na ovoj poziciji, pre svega zbog Stojkovicevog iskustva te odlicnih refleksa. Jedina mana su mu slobodni udarci za cije je branjenje totalno netalentovan. S druge strane Stamenkovic je vrlo dobar golman no zna primiti nesretan gol, i to pogotovo u derbijima protiv Prtizana. Kako bi se to kod nas reklo "bije ga maler". Druga opcija na golu crveno-belih, Boban Bajkovic poseduje odlicne reflekse, ali je unatoc zrelim godinama neiskusan sto se tice ovakvih derbija u kojima se resava prvenstvo bez obzira na to seto je u proslom utakmici izmedju ova dva tima branio sasvim solidno. Pobednik: Partizan http://www.dodaj.rs/f/B/K/4hXkIcqv/vladimir-stojkovic.jpg Obrana: U ovom delu terena pobedu odnosi Crvena Zvezda iskljucivo zbog toga sto ima mnogo bolje bekove u odnosu na Partizan. Partizanovi bekovi Miljkovic i Jovanovic su u potpunosti inferiorni u odnosu na Zvezdinog kapitena Pavla Ninkova i nekadasnjeg reprezentativca Srbije Duska Tosica. Za ocekivati je da ce kod Partizana na stoperskim pozicijama od prve minute krenuti veteran Mladen Krstajic i mladi Stefan Savic, dok ce kod crveno-belih verovatno stoperski par ciniti povratnik Milan Vilotic i mladi Uros Cosic. Postoje pretpostavke da ce se u prvoj postavi naci Lee Addy koji je odsustvovao s nekoliko poslednjih utakmica zbog krsenja klupske discipline mada je i sam trener gostiju Robert Prosinecki izjavio da Addy nece igrati u derbiju od prve minute. S obzirom na to da su stoperi oba tima otprilike podjednake kvalitete, a da su bekovi Crvene Zvezde mnogo kvalitetniji pobedu odnose crveno-beli. Pobednik: Crvena Zvezda width=450 height=293http://www.dodaj.rs/f/1j/10w/bsJ4e8z/ninkov-skok.jpg[/img] Sredina: Evidentno je da obe ekipe u veznom redu imaju veliki kvalitet no ipak malenu prednost dajem Crvenoj Zvezdi. Robert Prosinecki u svom verznom redu definitivno mnogo vecu mogucnost rotacije i iznenadjenja u odnosu na svog kolegu Stanojevica. S obzirom na to da popularni "Veliki Zuti" forsira igru sa 3 igraca u veznom redu od cega je jedan od njih zadnji vezni ostaje potpuno otvoreno pitanje za sve pozicije. Sigurno je samo da ce na poziciji centralnog veznog igrati Brazilac Evandro. "Maestro" je svoj kvalitet dokazao u proslom kolu protiv Slobode iz Uzica zabivsi efektan gol iz slobodnog udarca. Na zadnjem veznom ce startati Issah ili mladi Mijailovic dok je najveca guzva na poziciji drugog centralnog veznjaka. Na toj poziciji Prosinecki na raspolaganju ima Kadua, Milovanovica i mladog Lazovica te je stvarno tesko pretpostaviti za koga ce se odluciti. S druge strane Stanojevic ce na teren verovatno poslati Petrovica i Vukica, kao zadnjeg odnoso ofanzivnog veznog, dok ce po stranama igrati Sasa Ilic i Stefan Babovic koji ce zameniti povredjenog Tomica. Pobednik: Crvena Zvezda width=450 height=315http://www.dodaj.rs/f/f/kR/4LTwmUS2/partizan-crvena-zvezda-4.jpg[/img] Napad: U ovom delu terena su rivali izuzetno izednaceni, no ipak malu prednost ima Partizan za koji ce verovatno od prve minute zaigrati najbolji strelac dosadasnjeg toka Jelen Super Lige, Ivica Ilev, i jedan od najboljih napadaca prvenstva Prins Tejgo. S druge strane tesko je predvideti koga ce na teren poslati hrvatski strucnjak na klupi Crvene Zvezde, no uzimajuci u obzir trenutnu formu njegovih igraca da se naslutiti da bi po krilima mogli igrati Aleksandar Jevtic i Kristijan Borha, dok ce u spici napada gotovo sigurno biti neprikosnoveni Andrija Kaludjerovic. Uzimajuci u obzir ucinak napadaca i jedne i druge ekipe malu prednost imaju crno-beli. Pobednik: Partizan width=450 height=388http://www.dodaj.rs/f/a/8H/8sjkEaX/sp-tejgo.jpg[/img] Konacna analiza Sve u svemu sigurno je da cemo gledati jednu veoma izednacenu i neizvesnu utamicu. Pobednika je kao i uvek pre derbija nemoguce predvideti, ali to ovaj put posebno dolazi do izrazaja jer ova dva rivala vec dugo nisu bila ovako izjednacena i na tabeli i po kvalitetu igre te stoga treba ocekivati sjajnu utakmicu u kojoj se pobednik nece znati sve do poslednjeg sudijskog zvizduka. http://www.dodaj.rs/f/2W/NB/3KXUYAue/5/txt-team.png Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sale92 Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Kao što sam ti vec rekao sjajno druge reči nema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoDelija Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 :: Dobro odradjeno, koliko toliko :: Mada mislim da Zvezda ima bolje golmane koji ne primaju "glupe" golove. Al' dobro :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Reus Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Odlicno matori :cast: Svaka cast Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartakus™ Posted April 21, 2011 Share Posted April 21, 2011 Super je! :cast: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vrag Posted April 21, 2011 Author Share Posted April 21, 2011 Hvala svima na komentarima :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juanes Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Vrag odlicno, svaka ti dala PS.. ovo ide na portal :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denny Crane™ Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Svaka čast Vrag, odradio si ovo najrealnije. :cast: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vrag Posted April 22, 2011 Author Share Posted April 22, 2011 Svaka čast Vrag, odradio si ovo najrealnije. :cast: Hvala Stefane, trudio sam se da budem objektivan Vrag odlicno, svaka ti dala PS.. ovo ide na portal :: Hvala, cast mi je sto ovo ide na portal ::love:: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almami Moreira Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Svaka cast,i jedna greska kod bekova nije Miljkovic i Jovanovic nego Miljkovic i Lazevski! hmmmmm dzabe zvezdi Ninkov i tosic kad mi imamo Savica i Krstajica mi duplo imamo bolje stopere nego oni bekove ali ok Jos jednom svaka cast Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco Reus Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Da ali mi imamo Vilotu i Adija kao i Cosica WEEEER WEEEER Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vrag Posted April 22, 2011 Author Share Posted April 22, 2011 Hvala. Izvinjavam se za gresku kod Lazevskog :: A sto se tice ovog za obranu ne bih se slozio s tobom, a razloge sam ti naveo gore: S obzirom na to da su stoperi oba tima otprilike podjednake kvalitete, a da su bekovi Crvene Zvezde mnogo kvalitetniji pobedu odnose crveno-beli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Almami Moreira Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Pa dobro to je tacno,ali mislio sam da se ovo odnosi samo na prvih 11! :: Edit: dobro je to,ali veruj mi bolji su nama stoperi nego vama 5x a bekovi od nasih negde 3x! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dex6® Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 Napravljeno je kako je napravljeno i to je realno. Svi sljedeći postovi o tome se brišu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adi13 Posted April 22, 2011 Share Posted April 22, 2011 odlično urađeno.svaka čast Vrag :respekt: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zhule Posted April 24, 2011 Share Posted April 24, 2011 Vrag druze svaka cast... Ja sam neutralan i manje-vise se slazem sa tvojim uporedjivanjem. Smatram da bi smo se svi mogli pozabaviti pa da se odradi uporedjivanje timova na svim jakim evropskim derbijima. Ja sam uvek za ako treba pomoc, mada nemam puno vremena zbog posla i malog deteta. Jos jednom VRAG svaka ti dala, a ako sta mogu pomocu ubuduce TUJ SAM :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vrag Posted April 25, 2011 Author Share Posted April 25, 2011 Hvala na zaista lepim recima Zhule Ukoliko zelis pomoci oko ovakvih opisa duela, liga i timova uvek tim mozes prijaviti za ulazak u TXT tim jer se time bave tekstopisci :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts