tomac2904 Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 nisam znao gdje ovo stavit pa sam odlučio ovdje mislim da je najprikladnije evo da počnem. 1.Odaberite rusku ligu(playable ili view only) a na vašem je izboru koliko ćete još liga izabrat i startate ligu u january 2009 tako da imate 2 transfer perioda. 2.Obaberete klub po izboru(u mom slučaju Man City) 3.stavite offer to clubs igrače koje nemate u planovima i stavite željenu cijenu(preporučujem da ostavite koliko i vrijedi) 4.Ako nema ponuda za nekog igrača malo spustite cijenu 5.Ne prodavajte na rate!!sve u komadu! 6.Kupujte na rate koliko god kad god možete! 7.Ako ćete igrat dugoročno preporučujem da kupujete mlađe igrače(do 25 godina) a i trebali bi nekog starijeg(do 32 godine) kako bi vodio ekipu(max 3 igrača) 8.Ako ćete igrat kratkoročno nemoj te baš kupovat one mlade igrače kojima treba puno da se razviju(15-20 god),a kupujte malo starije(21-32) Da nebi sve na ovome ostalo evo koji ss s početka TRANSFERI FORMACIJA PRIPREMNI TURNIR -Nisu nešto rezultati ali kad se uigraju osvajam prvenstvo Nadam se da sam pomogao,kad završi prvenstvo stavljam ss(bez varanja igram) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
juanes Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 To i mozes samo sa Man Citiy u prvoj sezoni da sve poosvajas ako kupis igrace koji valjaju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 ma mogu i s malo slabijima(Everton,Tottenham),ali sa onim Wiganom i tom seljacima nebi ni Chuck Norris osvojio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Man Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Kako napraviti prvaka u prvoj sezoni? -Pa znanjem i umećem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 treba to znanje i umijeće malo analizirat :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Man Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 treba to znanje i umijeće malo analizirat :: Analiziram ja već 11 godina.Od prvog menadžera koji je izašao 1999.godine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 ja analiziram od 2003,a ti si stariji od mene pa ti od 1999,ali ima ovdje početnika pa da im olakšam malo :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Target Man Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 ja analiziram od 2003,a ti si stariji od mene pa ti od 1999,ali ima ovdje početnika pa da im olakšam malo :: Ma naravno.Baš volim kad neko pomaže i kad je veoma aktivan na forumu kao ti :: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlobaGrobar Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 Ma može sa svakim timom koji ima budžet najmanje 15-20 miliona. Uzeću za primer Partizan, on ima budžet 5 miliona ja mislim i kada kupuješ na 48 mesečnih rata to ispadne da možeš potrošiti 20 miliona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 Ma naravno.Baš volim kad neko pomaže i kad je veoma aktivan na forumu kao ti :: hvala trudim se,a sutra bi mogle biti dvije taktike(jedna defenzivna i jedna ofenzivna) i mogu još nešto smiksat ako mi se bude dalo Ma može sa svakim timom koji ima budžet najmanje 15-20 miliona. Uzeću za primer Partizan, on ima budžet 5 miliona ja mislim i kada kupuješ na 48 mesečnih rata to ispadne da možeš potrošiti 20 miliona. Sloba Partizan je daleko najbolji u svojoj ligi i ne moraš dovodit pojačanja da bi osvojio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlobaGrobar Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 A šta ćemo sa Ligom Šampiona? Tamo kada uđem u grupe da primam petarde? Znam i ja da mi ne trebaju pojačanja za Ligu, ja ih dovodim zbog Lige Šampiona uvek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 e to je već drugo,ja ovdje govorim o prvenstvu ne ligi prvaka,ali budimo realni ne možeš s Partizanom LP osvojit u prvoj sezoni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlobaGrobar Posted August 25, 2010 Share Posted August 25, 2010 e to je već drugo,ja ovdje govorim o prvenstvu ne ligi prvaka,ali budimo realni ne možeš s Partizanom LP osvojit u prvoj sezoni Znam da nemogu, ali je važno pokušati da prezimiš u evropi i da se neobrukaš. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 25, 2010 Author Share Posted August 25, 2010 ja sam uspio prezimit sa slavijom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tito Ortiz™ Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Odkud sezona 2008/2009 na ovaj ss transfera,kad je manager FM 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simic™ Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Odkud sezona 2008/2009 na ovaj ss transfera,kad je manager FM 10 Pocinje u Rusiji Januar 2009. Zar ne bi trebalo da kupujes na rate onda bi imao vise para? Minus bi unistio trofejima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tito Ortiz™ Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Kad bi kupovo uvijek na rate ti bi bio u minusu i nebi mogo kupuvat igrače naredne 2,3 godine Tako bolje ti je da odma dovedeš neke vrhunske zvijezde jer kasnije nećeš nikako moć' kupovat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 Kad bi kupovo uvijek na rate ti bi bio u minusu i nebi mogo kupuvat igrače naredne 2,3 godine Tako bolje ti je da odma dovedeš neke vrhunske zvijezde jer kasnije nećeš nikako moć' kupovat ma kako??bit ćeš u minusu kad kupuješ u komadu a i ako kupuješ na rate u prvom prijelaznom roku (january 2009) ti uopće ne igraš tu polusezonu i u sedmom mjesecu dobiješ još jedan transfer budžet i čitaj prethodne postove: Pocinje u Rusiji Januar 2009. Zar ne bi trebalo da kupujes na rate onda bi imao vise para? Minus bi unistio trofejima. treba kupovat na rate Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tito Ortiz™ Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Al nakon tih 24,48 mjeseci zavisi kolko mjeseci na rate ti to isplaćuješ i znači ako za 4 godine za chiellinia daš 100 M € onda ti neš imat TB-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 a meni chairman svaki transfer period da najmanje 100m budžeta znam iz iskustva igrao sam prije sa cityem EDIT:i nije za 48 mjeseci nego kroz 48 mjeseci znači dao sam im na ruke 46 i kroz 48mj 46m znači svaki mjesec oko 1 m Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlobaGrobar Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Pa to je samo u Sitiju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paul Posted August 26, 2010 Share Posted August 26, 2010 Kupis Nejmara u Partizan na rate, i presao si igricu cim dodje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 26, 2010 Author Share Posted August 26, 2010 ja sam kupio u Dinamo njega,cristalda i otamendia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartakus™ Posted August 27, 2010 Share Posted August 27, 2010 tomac,ja u 90% započetih sejva igram ovako,samo što igrače ne kupujem na rate,to mi nije palo na pamet Edit: Kupim možda 1-2 ali ostali nisu na rate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomac2904 Posted August 27, 2010 Author Share Posted August 27, 2010 probaj,recimo imaš 100 mil budžeta i platiš u komadu nekog igrača 50 mil i onda ćeš imat 50,a ovako ćeš morat dat koji milijun više i kad ga kupiš imat ćeš 90-95 milijuna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts