Dino151 Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 http://i.imgur.com/pGWVE00.png Zašto sam odabrao Auxerre, u startu sam izbacio Monaco, jer su mi nudili za najvećeg talenta da bude backup, to može i kod mene biti, dvojba je bila Montpellier ili Auxerre, pošto su ovi drugi poznati po odličnim uvjetima, i razvoju mladih igrača, izbor je pao na njih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Zna li itko odakle SI odnosno Football Manager nabavlja podatke o transferima, plaćama, budžetima i općenito tim financijama i to? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Ja mislim da klubovi u većini zemalja moraju poreskoj prijaviti prihode, kod većih se to svakako zna, a u krajnjem slučaju tu je transfermarkt mada ne vjerujem da ga koriste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 na transfermarktu nema koliko klubovi imaju u ''blagajni'', to me ponajviše zanima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Klub moze, a i ne mora te podatke javno da saopsti. One koje je javno saopstio klub, njih i mogu da ubace. Ostalo je, ili nagadjanje, ili undisc. fee. A ovog drugog ce biti sve vise i vise u FM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Kako nema, nije kod svih aktuelno, ali ima korisnih detalja:http://www.transfermarkt.co.uk/en/fc-bayern-munich-/finanzen/verein_27.htmlhttp://www.transfermarkt.co.uk/en/manchester-united/finanzen/verein_985.html Ima kod UEFE zarada od Europe i kod saveza od lige (ako ima zarade od lige). Sponzori su uglavnom javni, a ako nisu tu je transfermarkt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ling^2 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 I opet ta prica oko transfermarkta Kako oni dolaze do podataka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fritz Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 (edited) Ja vjerujem da su finansije u FM-u dobro u sferi nagađanja proizašle iz različitih izvora, ali nikada sigurno tačne da se može reći to je to. Msilim da se ova kreditna zaduženja klubova mogu pokupiti jer se o tome dosta priča, ostalo, sumnjam. Inače, primjetio sam da je whoscored isto jedan od izvora za FM. Edited August 29, 2013 by Fritz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 I to treba dosta promjeniti, recimo za Ligu Prvaka se dobije nekih 8 miliona, u stvarnosti 10 ovi manji, pa Milan čak i do 30, sponzori da se događaju samo na kraju sezone, početkom nove. Mislim, nekada se nađu sponzori i oko 8.mj, ali to je milon-dva, maksimalno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
staridedo Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Realna je LP, 8 miliona na početku (od ove sezone, tj. FM14 će biti 10), a na kraju jači klubovi dobiju puno više od slabijih. Sjećam se da sam sa Vitesseom i Dortmundom dolazio do četvrtine finala LP, Dortmund dobio 40M€, a Vitesse nešto preko 10M€. Sve zavisi od onog UEFinog "pota" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Me2 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 (edited) Ponestalo mi struja dok sam igrao fm i vidite sta mi kaze sad kada uklucim save sa Atheltic Bilbao i kad kliknem na atributa igraca i kada se pojavi ovo igra je ovakva http://imageshack.com/scaled/large/42/2etf.png Edited August 29, 2013 by Me2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ja13 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 je li ti nestalo struje za vrijeme dok se snimalo? ako je onda je zbog toga i tu ti nema spasa... ako nije neznam zbog čega... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Me2 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Napravio sam samo restart i sve je ok sad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 http://i.imgur.com/OZjeVrX.jpg 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 HAHAHAHAHAHA Kakav kralj Bit će zanimljiv Arsenal i Tottenham dogodine, jao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kruno Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 Kad si ga prije prebacio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Dino hajde u FM14 vrati Garetha Balea u Southampton Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Postoji poveća vjerovatnost da neću ni igrati 14. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madridista Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 haha e tek onda nemaš nikakve šanse a razlog je? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted September 11, 2013 Share Posted September 11, 2013 Nezaintesiranost za igru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bili Tić Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 Ma igrat ćeš ti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tuljan-P Posted September 12, 2013 Share Posted September 12, 2013 Sljedeci tjedan ces vec pisat nekakav report. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dino151 Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2013&mm=09&dd=22&nav_id=756479 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kempes™ Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 E sad, pošto nisam našao nikakvu sličnu temu a da ne moram otvarati novu, pitat ću ovdje. Belfodil mi je odličan igrač, razvije se u životinju, sve 5, ono fantastičan je. Jedino zašto ga mrzim je to što dobije prije poziv od Alžira nego od Francuske. Zanima me jel ko uspio odgovorit igrača od igranja za neku drugu repku putem one opcije da ga se makne sa reprezentativnog popisa a da igrač ne sere i ne želi otić iz kluba? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bole™ Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 http://www.b92.net/s...2&nav_id=756479Treba ga kontaktirati da nam svima kupi FM 14,on nas shvata a Kempes je licno nisam imao posla sa Belfodil-om tako da ne znam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts